Permacultuur stadsboerin
Japanse wijnbessenVan eind juli tot begin september kan je genieten van de vruchten van de Japanse wijnbes (Rubus phoenicolasius). Zelf had ik ze tot gister toe nooit eerder gegeten. Een erg smakelijke verrassing!De kleine framboosachtige bessen zijn roder dan rood en smaken nog zoeter dan ze er uitzien. Misschien komt de naam van deze struik van de wijnrode kleur van haar bessen.Eigenlijk een ideale plant: ze groeit op de meeste bodems, houdt van zon maar kan ook goed tegen schaduw, draagt overdadig vruchten en ook bijen zijn zeer van haar gecharmeerd.

Japanse wijnbessen

Van eind juli tot begin september kan je genieten van de vruchten van de Japanse wijnbes (Rubus phoenicolasius). Zelf had ik ze tot gister toe nooit eerder gegeten. Een erg smakelijke verrassing!

De kleine framboosachtige bessen zijn roder dan rood en smaken nog zoeter dan ze er uitzien. Misschien komt de naam van deze struik van de wijnrode kleur van haar bessen.

Eigenlijk een ideale plant: ze groeit op de meeste bodems, houdt van zon maar kan ook goed tegen schaduw, draagt overdadig vruchten en ook bijen zijn zeer van haar gecharmeerd.